Forside » Festtips » Disse 3 konfirmationssange er altid et hit

Disse 3 konfirmationssange er altid et hit

En af de stærkeste traditioner herhjemme er konfirmationen af børnene, der efter at have konfirmeret deres tro over for kristendommen, ’overlevet’ festen sammen med familien OG den såkaldte ’blå mandag’ i selskab med skolekammeraterne, nu overgår til de voksnes rækker. Hvor det i de gode, gamle dage betød at konfirmanden nu kunne drikke snaps og øl, rygecigaretter og finde kærester, er det i dag en lidt anden sag, for den 14 eller 15-årige er vel knap nok klar til endnu at stå på egne ben og tage på druktur med vennerne – og godt for det! Hvis du leder efter udstyr til konfirmationsfesten anbefaler vi PartyOutlet.dk.

Som en fast del af den efterfølgende fest med far og mor og hele den pukkelryggede familie ved den private del af fejringen hører naturligvis de sange, som far og mor har fået lavet til sønnen eller datteren, og som alle skal synge ud fra en populær og kendt melodi, som der så er blevet sat passende ord på, der beskriver den stolte konfirmand på en sjov måde. Men det er ikke altid lige nemt at finde den melodi, der passer til den person, den er rettet mod. For det skal samtidig være en melodi, alle i selskabet kender. Den danske sangskat gemmer heldigvis på masser af guld, og her kan du finde sange, alle kender, og som det er forholdsvis nemt at sætte ord på. Herunder ser du tre konfirmationssange, der altid er et hit:

Marken er mejet

Denne gamle sang fra 1868 om høsten er en eviggrøn klassiker, som vælges til mange lejligheder, hvor der sættes nye ord på, der passer til eksempelvis konfirmanden. Det er nemlig en frisk og nem melodi, som de fleste kender og kan synge med på. Originaltekstens første vers lyder:

’Marken er mejet, og høet er høstet,
kornet er i laderne, og høet står i hæs.
Frugten er plukket, og træet er rystet,
og nu går det hjemad med det allersidste læs.
Rev vi marken let,
det er gammel ret,
fuglen og den fattige skal også være mæt.’

Jeg har min hest, jeg har min lasso

Denne klassiske børnesang er velvalgt til en konfirmation, hvor man jo netop fejrer, at barnet overgår fra at være barn til at blive voksen. Sangen er velvalgt til de livlige konfirmander, der har fart på i hverdagen, og den livsglæde afspejles fint med sangen her. Originaltekstens første vers lyder:

’En vaskeægte cowboy,

der rider dagen lang,

han hviler ud ved bålet

og synger denne sang:

Jeg har min hest, jeg har min lasso.

Jeg har en sweetheart i El Paso.

Min bedste ven var indianer,

han blev den sidste mohikaner.’

I en kælder sort som kul

Dette er også en elsket konfirmationssang, idet den har korte linjer, få ord og går rapt afsted. Sangen passer både til drenge og piger, og alle i selskabet kan synge med – fra de yngste til de ældste. Originaltekstens første vers lyder:

’I en kælder sort som kul
allerdybest nede,
var et prægtigt musehul
og en muserede.
Skønt de levede lidt småt,
havde musene det godt,
de gik rundt og snasked’
og blev aldrig vasket.’

Der er naturligvis mange, mange andre populære valg. Andre melodier kan være: Fra Engeland til Skotland, Se den lille kattekilling, Den lille frække Frederik, Jeg er havren, Det var en lørdag aften, Jeg er en glad lille cowboy, Den lille Ole med paraplyen, Det er hammer hammer fedt og mange, mange andre.