Forside » Festtips » Konfirmationsinvitationer – hvad gør du?

Konfirmationsinvitationer – hvad gør du?

Konfirmationen af de efterhånden store drenge og piger er en stor logistisk udfordring, der allerede begynder allerede år inden selve begivenheden indtræffer. Her har mor og far, som det jo er oftest, været godt i gang med at regne på, hvem og hvor mange, der skal inviteres til den kirkelige del og den private del – festen – der alt sammen markerer overgangen fra barn til voksen.

Flere steder skal man nemlig bestille festsalen, forsamlingshuset eller andre typer lokaler lang, lang tid i forvejen, for ellers er der ikke noget tilbage at leje. Det kan selvfølgelig også være, at festen foregår i eget hjem, men uanset hvor og hvordan festen holdes, så skal man være ude i god tid for at få overblik over en af livets større begivenheder.

Når selve konfirmationen nærmer sig efter masser af kirkelige forberedelser i skolen og planlægning af detaljer derhjemme sammen, så nærmer tiden sig langsomt men sikkert den store dag. Det første man gør, for at gøre familie og venner opmærksom på, at konfirmationen nærmer sig, er, at udsende invitationerne til dem, man gerne vil have med.

Og man skal gøre det i rigtig godt tid, så de ønskede personer kan nå at sætte det berømte kryds i kalenderen eller melde afbud via en S.U. dato senest den eller den dato, Med andre ord skal konfirmationsinvitationerne være startskuddet til selve begivenheden, for herefter ved man, hvem og hvor mange der kommer.

Først herefter kan der laves bordplan…

På den måde kan næste skridt tages, og det er at begynde at overveje en bordplan, så man selv får styr på, hvem der sidder hvor. Den smarte bordplan handler nemlig om at tage styringen ved konfirmationsfesten. Det kan være, at du ikke ønsker, at visse gæster skal sidde ved siden af hinanden, og at andre meget gerne netop skal sidde nær hinanden for at skabe den rette balance og stemning ved festen.

Selve konfirmationsinvitationen kan man finde masser af inspiration til på nettet eller blot ved at tænke kreativt derhjemme på, hvilket tema man ønsker invitationen og festen skal være i. Det kan være temaer omkring fritid og interesse, og som derfor også giver et hint om, hvad man måske ønsker sig i konfirmationsgave.