Forside » Festtips » Hvordan binder man et slips?

Hvordan binder man et slips?

Så godt som ingen mænd kan komme uden om, at de mindst én gang i livet bliver tvunget af omstændighederne til at bære et slips og et jakkesæt. Nogle mænd binder selvfølgelig slipset hver eneste dag, de skal på arbejde, for nogle steder er det et must at møde mere eller mindre velklædt, da jobbets karakter simpelthen kræver det.

Men tilbage til de mænd, der aldrig eller meget sjældent skal have slips og skjorte på. Det sker nemlig fra tid til anden, at man føler sig næsten er tvunget i de pæneste klæder i garderoben om man kan lide det eller ej. Det kan være ved en festlig lejlighed eller begivenheder som bryllup, dåb eller begravelse, eller det kan være i forbindelse med jubilæer eller i anden arbejdsmæssig sammenhæng.

For de mænd, der dagligt tager slips på, er det intet problem at binde slipset i en pæn slipseknude. Men det er en helt anden historie for de uerfarne slipsknudebindere! Her er det en pine at skulle binde slipset på, for hvordan pokker er det nu, man gør?

Det kan du finde svar på i en liste herunder, hvor du også kan læse mere om tre af de mest gængse og populære slipseknuder i Danmark.

Den nemmeste og hurtigste slipseknude:

Det er ikke så overraskende, at den mest benyttede slipseknude samtidig er den nemmeste at binde. Samtidig kan den bindes til de fleste slipsetyper og passer til langt de fleste kraver på skjorten.

Den simple og nemme knude er lang og konisk i sin form

  1. Før den brede ende over den smalle ende. Lad den brede ende være længere end den smalle.
  2. Før den brede ende ind under den smalle ende, så den har undersiden udad.
  3. Før den brede ende over den smalle ende igen.
  4. Nu fører du den brede ende op igennem løkken til halsen, og lader den føre ned igennem den åbning, der blev dannet lige før og som skal danne slipseknudens forside.
  5. Stram slipseknuden til indtil den er tilpas stram.

Dobbeltknuden

Denne knude er næsten identisk med den simple slipseknude. Forskellen er, at den brede ende skal føres to gange rundt om den smalle ende (se punkt nummer 2 herover), inden den afsluttes på samme måde som før (se punkt 4 og 5).

Windsor-knuden

Denne slipseknude regnes af mange som en finere knude end alle andre, så derfor skal den bruges til de finere lejligheder og ikke til hverdag. Navnet stammer fra England, hvor hertugen af Windsor gjorde knuden kendt over hele verden. Da Windsor-knuden er bredere end de øvrige skal den helst bruges til skjorter med en bred kraveåbning:

  1. Før den brede ende ind over den smalle og før den op i løkken ved halsen.
  2. Fra løkken føres den brede ende ud over den smalle til højre fra hvor de to ender mødes.
  3. Før den brede ende ud til venstre og derefter lade den gå ind over den smalle ende.
  4. Nu fører du den brede ende op igennem løkken til halsen, og lader den føre ned igennem den åbning, der blev dannet lige før og som skal danne slipseknudens forside.

Uanset hvilken knude du vælger, så anbefaler vi at du tager et kig på ModeSlips.dk når du skal shoppe slips online næste gang.